Poppari otti videollaan kantaa Euroopan pakolaistilanteeseen – jalkapallojoukkue vaatii häntä poistamaan sen netistä pelipaidan takia

Ranskalaisjoukkueen asianajajat eivät pitäneet siitä, että M.I.A. piti pelipaitaa yllään videollaan.

M.I.A. Rumba

M.I.A. julkaisi viime vuoden marraskuussa videon, jossa hän osoittaa tukeaan Eurooppaan saapuville pakolaisille. Nyt hän on ladannut Twitteriin kuvia kirjeistä, joiden sanoo olevan jalkapallojoukkue PSG:n asianajajien lähettämiä.

Syynä kirjeisiin on M.I.A.:n videolla pitämä Paris Saint-Germainin pelipaita. PSG:n sponsorina toimii Emirates-lentoyhtiö, ja aidossa pelipaidassa lukee rintamuksessa Fly Emirates -teksti. M.I.A.:n videolla yllään pitämässään paidassa on sen sijaan teksti Fly Pirates.

M.I.A.:n Twitteriin laittaman kirjeen mukaan PSG vaatii videon poistamista netistä. Kirjeen mukaan PSG vaatii myös korvauksia M.I.A.:lta PSG-brändin kokemasta imagotappiosta.

”Ikäväksi yllätykseksemme näimme laulajan pitävän yllään joukkueemme pelipaitaa. Emme ymmärrä, miksi joukkue ja pelaajamme on yhdistetty tälläisellä halveksuvalla tavalla tähän asiayhteyteen”, kirjeessa sanotaan. Kirjeessä myös painotetaan, miten PSG on lahjoittanut yli 1,1 miljoonaa dollaria erilaisille hyväntekeväisyysjärjestöille ja pakolaisapuun.

Kirje on päivätty 21. joulukuuta, ja siinä vaaditaan videon poistamista netistä 24 tunnin kuluessa. Ihan täysin asianajajien vaatimus ei siis onnistunut, sillä video löytyy yhä internetin syövereistä.