Rekami tarjoaa Chesterfieldin sijaan Robustoja – uudella kappaleella tiputellaan ykköskorin iskulinjoja

Rekami julkaisi toisen singlen tulevalta albumiltaan.

Kimmo Kautiainen

Keväällä ilmestynyt ensimmäinen lohkaisu Rekamin tulevalta albumilta sai jatkoa tänä perjantaina, kun artisti julkaisi uuden kappaleen ja musiikkivideon sen kylkeen. Tiukkaa sanailua sisältävä ja tiheällä tahdilla viitteitä vilisevä Post Bartum ilmestyi Rekamin viime vuonna perustaman Pihlderberg-levymerkin kautta.

Siinä missä lokakuun alussa julkaistavan albumin Ilmaisia lounaita -ensisinglellä vierailivat Elastinen ja Vepu, saadaan tällä kertaa nauttia biisin alusta loppuun Rekamin omista riimittelyistä. Tyylillisesti kappale kuitenkin mukailee edellistä julkaisua: “Post Bartum -biisi sisältää runsaasti ykköskorin iskulinjoja minimalistisen biitin päälle”, Rekami tiivistää.

Ja niinhän se todella sisältää. Ilmaisia lounaita -biisiin verrattuna Post Bartum ei ole tunnelmaltaan ihan niin lauhkea ja pohtiva, vaikka Rekamin takuuvarman pätevät riimit esitetäänkin artistille ominaiseen tapaan kadehdittavan vaivattomalla ja virtaavalla tyylillä. Nimittäin siitä huolimatta että kappale määritellään introssa musiikiksi, jota “laitetaan kun ajetaan hitaasti”, piiloutuu savuisen biitin taakse erittäin terävä energia, joka ei jätä epäselväksi kuka tätä suomiräppipeliä hallitsee. Ainakin joiltain osin.

Lyriikoiden välittämän sanomansa puolesta Post Bartum on mielenkiintoinen yhdistelmä nöyryyttä ja häpeilemätöntä päälliköintiä. Yhtäältä leijaillaan komean korkeissa näköaloissa, toisaalta taas sukellellaan pohjavesissä. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että Rekamin levollinen tapa toteuttaa itseään tavoilla, jotka eivät vertaudu muihin – kaikista vähiten trendeihin – on ainutlaatuinen. Sen yhdistäminen maltillisen kärsivällisesti tehtyyn pohjatyöhön lienee syy sille, että Rekami onnistuu virtuoosin taidoillaan yllättämään julkaisusta toiseen.

Viime vuoden Karonkka-albumin tiimoilta Rekami ehti Rumban haastattelussa vihjailla lopettavansa soolouransa kokonaan, mutta näin ei onneksi ole asian laita. Puoliksi boom bap -henkisellä ja toiselta puoliskoltaan länsirannikon tunnelmia mukailevalla tulevalla albumilla vierailevat muun muassa Asa, Kasmir, Aaro630, Pyrythekid ja Are.

Alta löydät sekä kappaleen että sen tyylikkään musiikkivideon, jonka tekijätiimi koostuu Kimmo Kautiaisesta ja Kesoilin Kuvasta.