Roope Latvala kertoi viimein potkuistaan Children of Bodomista – varoittamatta tullut päätös sekoitti elämän ja kitarat vaihtuivat alkoholiin

"Mykkäkoulusta kaikki alkoi, ja mykkäkouluun se myös loppui."

17.07.2017

Vuonna 2015 Children of Bodom erotti kitaristi Roope Latvalan bändistä kahdentoista vuoden pestin jälkeen. Yhtyeen tiedote kertoi tuolloin, että Latvala lähti ryhmästä ilman pahaa verta. Aleksi Laiho sanoi heidän vain kasvaneen erilleen.

Kun Latvalalta kysyttiin asiasta, hän ei halunnut kommentoida. Internetissä alkoi spekulointi, liittyikö ero kenties Latvalan alkoholin käyttöön, soittotaidon ruostumiseen tai muita bändiläisiä vanhempaan ikään.

Nyt kesäkuussa Latvala viimein avautui asiasta ja kertoi näkökulmansa tapahtumiin. Ylen haastattelussa kitaristi kertoo potkujen tulleen hänelle yllätyksenä ja ilman varoitusta, juuri ennen levyäänitysten alkamista.

Kahdentoista vuoden yhteiselo päättyi yhteen Facebook-tiedotteeseen. Bändi kertoi eron tapahtuneen sovussa, mutta Latvala paljastautuu eläneen katkeruudessa siitä asti. Hän meni päätöksestä niin shokkiin, että elämä ja alkoholismi riistäytyi käsistä. Kitarat hän pakkasi laukkuihin, eikä ole niitä vuoden 2015 jälkeen avannut.

”Ne (kitarat) on perkele olleet siellä nyt kaksi vuotta ja toiset pitempäänkin. Soittaminen on aina ollut mulle tärkeä ja pyhä juttu, ja sitten tuli niin pahasti takkiin. Ihan kuin multa oltaisiin kielletty soittaminen. Tuli sellainen olo, että en uskalla edes koskea kitaroihin”, Latvala kertoi.

”Mulle tuli siitä niin kauhea downeri, etten tehnyt seuraavaan vuoteen oikeastaan muuta kuin kittasin kaljaa ja ryvin byrokratiakierteessä.”

Treenikämpälle ei enää ollut asiaa, joten Latvala on viihtynyt nykyisin Kannelmäen Kulma Baarissa. Hänen mukaansa Bodomin jäsenistä ei ole eron jälkeen kuulunut kuin lakimiehen välityksellä.

”Oli hyvä, kun oli se sata kitaraa -juttu, niin mulle ei suostuttu edes kertomaan koko asiasta.”

Samalla ilmeni, että potkuja oli suunniteltu jo pidempään. Seuraavana päivänä Bodom soitti jo uuden kitaristin Xn kanssa.

”Sieltä tuli niin puukkoa selkään ja sitten sitä on vielä käännetty lisää. Mykkäkoulusta kaikki alkoi ja mykkäkouluun se myös loppui, saatana. Mä en tiedä mitä mä olen tehnyt. Mä en vaan tiedä.”

Latvala kertoo myös, kuinka bändi alkoi muistuttamaan ”pyhäkoulua, missä moralisoitiin kaikesta”. Tämä viittaa siihen, että Latvalan elämäntavat ovat vaikuttaneet närään. 

”Treeneissä ei paljoa muuta tapahtunut, kuin että jätkät näpläävät kännyköitänsä, sitten käydään läpi joku riffi ja kaikkien pitää paapoa Alexia koko ajan. Musta tuntuu, että sillä Laihon pojalla on noussut hattuun tai jotain. Se rupesi katsomaan mua nokanvarttaan pitkin. Nehän suunnittelivat potkuja puoli vuotta, ennen kuin kehtasivat edes sanoa mulle mitään.”

Bodom-dokumentti Chaos Ridden Years (2006) paljastaa, että Latvalan pesti bändissä vakinaistettiin, koska hän osasi sekä soittaa että ryypätä. Nyt hän saattoi saada lähtöpassit samasta syystä.

Ainakaan vielä emme ole saaneet tietoa, että Bodomin jäsenet olisivat reagoineet Latvalan tilitykseen. Alla eroamisesta eli erottamisesta kertova Facebook-päivitys vuodelta 2015.

Children of Bodom Roope Latvala

Lisää luettavaa