Billy Corgan: Soundgarden ja Pavement tekevät paluuta vain rahan vuoksi

The Smashing Pumpkins -laulaja on taas kiukkua täynnä.

Kuva: Warner

Mahtaako Billy Corgan puhua nyt sydämestään? Vai harmittaako häntä, ettei hänen oma bändinsä vetäytynyt missään vaiheessa sen vertaa takavasemmalle, että voisi tehdä saman tempun?

Okei, viimeksi mainittu heitto oli ehkä vähän ilkeä, mutta eipä ole Corgankaan sen nätimmin. Rolling Stonen mukaan Corgan oli sanonut Pumpkinsin Filippiinien-keikan yhteydessä järjestetysssä pressitilaisuudessa kitkeriä sanoja Soundgardenin kaltaisista 1990-luvun kollegoistaan.

”Onhan noita bändejä, jotka tulevat takaisin vain tehdäkseen rahaa. He soittavat vanhoja levyjään, ja kenties jossain takaraivossaan he ajattelevat, että heillä voi olla tulevaisuuttakin. Mutta minä en ole tuollaisessa mukana. Ja minä tuomitsen kaikki, jotka ovat, mutta eivät myönnä sitä”, Corgan sanoi ja jatkoi:

”Kun Soundgarden palasi, he soittivat vain vanhoja biisejään. Kiva. Olin itsekin bändin fani, mutta kutsukaa sitä tilannetta sen oikealla nimellä. He haluavat vain vierailla vielä kerran kassalla. Sama juttu Pavementin ja muiden kanssa.”

Onhan Corganin mutinoissa varmaan perääkin, mutta sikäli Soundgarden-leiristä saattaa kuulua kiukkuista mutinaa, että bändi ehti juuri ilmoittaa uuden levynsä julkaisupäivän. Tietenkin jos se levy sisältää pelkkiä ennen julkaisemattomia vanhoja kappaleita, kuten Chris Cornell radiohaastattelussa vihjaisi, alkaa setäilymittari kivuta kohti kaakkoa.

Mutta hei, ysäribändit kinastelevat taas mediassa, vaikka vuosi on 2012! Nyt kun vielä vaikka Dave Grohl ja Axl Rose aloittaisivat sanasodan, olisi ihan kuin silloin ennen.