Hittikaruselli 4/12: Lapko, Garbage, Jippu, Gossip, Rättö ja Lehtisalo…

Hittikaruselli ei pysähdy koskaan, ei edes vappuna! Tällä kertaa päätoimittaja Fiilinin kanssa pistää uusia kappaleita halki, poikki ja pinoon avustaja Oskari Onninen.

Kuva: Nicole Maria Winkler / Fullsteam

Jippu: Väärinpäin lentävät linnut

Syvien tunteiden tulkki ja villasukkien ongelmakäyttäjä on tehnyt epäilemättä uransa synkimmän laulun. Saa nähdä, jatkuuko angsti-iskelmä myös toukokuussa julkaistavalla kolmannella, singlen nimeä kantavalla albumilla.

TF: Jos on alkujaan höpöhöpö-pop-artisti, niin onhan se tavallaan hienoa, jos pyrkii nousemaan siitä uudelle tasolle. Mutta jos tämä on se taso, jolle tullaan, niin olisi voinut pysyä sittenkin hömpässä. En haluaisi, että tavalliset pop-musiikin kuulijat alistetaan näin synkälle ja masentavalle tunnelmalle. Jos tällainen soisi radiossa kaikki päivät, mitä ihmiset ajattelisivat?

OO: Luin jo etukäteen, että Jippu aikoo mennä syvissä vesissä uudella levyllään. Silti tämä onnistui yllättämään, että näin pohjalla mennään. Aikuisen naisen angstia. Odotan jo kauhulla sitä, kun Jippu on 15 vuotta nykyistä vanhempi ja tekee tätä samaa kamaa keski-iän perspektiivistä. Tämä on Jipun oma Joutsenlaulu.

TF: Mutta sekin on radiosoittokelpoinen. Tämä ei. Tämän tahdissa ihmiset alkavat tehdä itsemurhia.

Beach House: Myth

Baltimoren unipop-kaksikko on hyvässä vedossa. 15. toukokuuta julkaistavan Bloom-albumin ennakkomaistiainen nostatti Rumban raadissa vertauksia yllättäviin suuntiin.

OO: En osaa hahmottaa, miksi Beach House tekee tämän musiikin näin oikein, mutta vaikkapa Memoryhouse ei tee.

TF: Koska niiden talo on muistissa eikä rannalla? Kuinkahan monta house-, beach- ja memory-liitännäistä bändin nimeä tulemme vielä näkemään?

OO: Sävellys ja soundi ovat pysyneet tosi tuttuina, mutta silti tämän edessä voi vain olla hymyilevänä pallona. Olen hirveän tyytyväinen.

TF: Kuuntelen tämäntyylisiä unipop-bändejä tosi mielelläni – vaikka tiedostan, että tämä on juuri se soundi, miltä kaikkien pitää nyt kuulostaa. Siinä ei ole mitään pahaa. On hyvä, että on se yksi soundi.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla: