K.V.N. & Lobo – The Dead End Kidz

Gangsterileffa levysoittimessa.

The Dead End Kidz on iloisesti yllättävä levy. Tuntemattomalta vaikuttava kotimainen tuottajakaksikko on tehnyt albumillisen särmikästä instrumentaali-hiphopia, johon jokaisen rytmimusiikin ystävän kannattaisi tutustua.

Lobo antoi vihiä kyvyistään jo viimesyksyisellä, Keramickin kanssa työstämällään Digital White -levyllä. K.V.N.:n ja Lobon muodostamalle tuottajaduolle The Dead End Kidz on kuitenkin ensimmäinen taidonnäyte.

Levy rakentuu gangsterielokuva-teeman ympärille. Vanhojen leffojen rahisevat repliikit rytmittävät jännittäviä ja tummasti tunnelmoivia biittejä.

Elokuvalliset ja orgaanisesti soivat samplet tuovat mieleen RJD2:n ja MF Doomin kaltaisia tuottajaneroja. Laadussakaan levy ei jää nimekkäämpien tekijöiden jälkeen.

Toisiinsa nivoutuvat kappaleet muodostavat varsinaisen helminauhan. Kirkkaimpina mieleen jäävät muun muassa uhkaava Kill the Sweet, melankolinen Crying ja kiihottava Tasty.

Ainoa huono puoli levyssä on sen lyhyys. Muutaman minuutin mittaiset kappaleet jättävät kuulijan jatkuvasti varpailleen. Ainakaan levyyn ei ehdi kyllästyä.