M&M: …ja vuoden musiikkimedia on Voice TV!

Vuotuinen Musiikki ja media -tapahtuma huipentui Industry Awards -gaalaan, jossa Dumari oli ehdoton ykkönen.

Teksti: Marko Ylitalo

Musiikki ja median päättävä Industry Awards -gaala palkitsi kuluneen vuoden ansioituneimmat ammattilaiset, yhtiöt, esiintymispaikat ja festivaalit lauantaina Tampere-talossa. Palkittavat äänesti musiikkialan ammattilaisista koostuva 300-henkinen raati.

Warner Music Finland ja Live Nation Finland olivat ylitse muiden. Paitsi yhden: Tuomari Nurmion.

Pokaalien pokkaamisen välissä esiintynyt Tuomari oli silti oikeassa: ”Räppärit rappaa, mutta kun Dumari tulee, vittu Dumari tappaa.” Loppuunmyydyn tapahtuman yleisön silmissä ja korvissa hän oli ykkönen, vaikka ei palkintosaateessa kastunutkaan.

Tässä kuitenkin gaalassa jaetut palkinnot:

Vuoden radiopersoona: Lasse Kurki, Radio Helsinki. ”Mä en edes tiennyt, että oon ehdolla. Hävettää, en mä edes ole oikea toimittaja, olen vain matkinut muita”, hän sanoi ja kiitti kollegaansa Njassaa. Kurki siirtyy Warnerin leipiin, mutta aikoo edelleen jatkaa radiotyötään.

Vuoden kirjoittava journalisti: Timo Isoaho, Soundi. ”Nämähän ovat kuin Oscar-palkintoja”, Isoaho lausui Infernon Matti Riekkiä lainaten kivi kädessään.

Vuoden musiikkipäällikkö: Mikko Koivusipilä, Radio Aalto ja Rock.

Vuoden radio: Radio Rock. ”Voi vittu, kiitos”, Koivusipilä totesi.

Vuoden kotimainen musiikkimedia: Voice TV. ”Me ollaan kuitenkin mainstream-kanava.”

Vuoden ohjelmamyyjä/agentti: Elina Orma, Live Nation Finland.

Artistin valinta vuoden keikkapaikaksi: Lutakko, Jyväskylä. ”Koska valinta perustuu artistien sanaan, merkitsee valinta entistäkin enemmän”, myhäili Jelmun toiminnanjohtaja Jonna Paananen.

Vuoden ohjelmatoimisto: Live Nation Finland. ”Joskus on kuin ravintolailtana: kun yrittää oikein kovasti, ei saa mitään, mutta kun ei yritä mitään, saa vaikka mitä”, toimitusjohtaja Risto Juvonen pohti kiitospuheessaan.

Vuoden promoottori: Risto Juvonen, Live Nation Finland.

Vuoden manageri: Ewo Pohjola, King Foo Entertainment.

Vuoden tapahtuma: U2-konsertit Helsingissä elokuussa. ”Palkinto kuuluu U2:lle”, sanoi Risto Juvonen vaatimattomasti.

Vuoden levykauppa: Levykauppa Äx.

Vuoden digitaalinen musiikkikauppa/palvelu: Spotify.

Vuoden tiedottaja/markkinointipäällikkö: Taija Holm. ”Artisteista huolta pitäminen on ollut äitiyden esiaste”, kertoi äitiyslomaltaan paikalle poikennut Holm lainaten Katja Ståhlin sanoja.

Vuoden musiikkikustantaja: Warner/Chappell Music Finland Oy. Neljäs kerta toden sanoo.

Vuoden A&R-henkilö: Asko Kallonen, Warner. ”Pitää kiittää tyttöjä”, Kallonen kiitteli viitaten yhtiönsä menestysnimiin eli Chisuun ja Jenni Vartiaiseen.

Vuoden indielevy-yhtiö: Sakara Records. ”Aina olen Emman halunnut, mutta kyllä tää Fullsteam-palkintokin kelpaa. Ilman meitä ei olisi meitä”, sanoi Sakaran toimitusjohtaja Tuomo Saikkonen, joka myös Mokoman kitaristina ja taustalaulajana tunnetaan.

Vuoden levy-yhtiö: Warner Music Finland.

Kun Musiikki ja median hallitus jakoi erikoispalkintonsa Risto Juvoselle, yleisö nousi seisomaan kuin kirkossa konsanaan.