Op:l Bastardsin tuhkista noussut K-X-P julkaisee debyyttilevynsä – kuuntele uusi kappale

Timo Kaukolammen johtaman trion ensimmäinen levy julkaistaan heinäkuussa.

Kuva: Leena Ollikainen

Op:l Bastardsin Timo Kaukolammen projektina vuonna 2006 alkunsa saanut K-X-P julkaisee nimeään kantavan debyyttilevynsä heinäkuun 21. päivä. Albumin julkaisee norjalainen pienlevy-yhtiö Smalltown Supersound, johon Kaukolampi on tutustunut tehdessään yhteistyötä norjalaisen konepop-tähden Annien kanssa.

K-X-P:n vahvuuteen kuuluu koneista ja laulamisesta vastaavan Kaukolammen lisäksi Jimi Tenorin bändistä ja niin ikään Op:l Bastardsista tuttu Tuomo Puranen, joka soittaa bassoa ja koskettimia. Bändin rumpaleina vuorottelevat lähes kaiken Pekka Pohjolan yhtyeestä ja sessiomuusikkoudesta aina Nylon Beatiin kokenut Anssi Nykänen sekä muun muassa Aavikossa ja Circlessä paukuttanut Tomi Leppänen.

Aiemmin Kaukolampi on soittanut yhdessä Purasen ja Nykäsen kanssa jäsentensä sukunimiä kantaneessa kokoonpanossa, josta K-X-P muodostui Tomi Leppäsen liityttyä rumpuvahvuuteen. K-X-P on esiintynyt esimerkiksi vuoden 2007 Flow-festivaalilla.

Tiedote väittää bändin sekoittavan musiikissaan kaikkea elektrosta krautiin ja noisesta rockabillyyn. K-X-P:n vaikutteiksi luetellaan muun muassa Martin Rev, Raymond Scott, Moondog, Suicide, Spacemen 3 ja Neu!

Levyn 18 hours of Love -biisin voit ladata täältä.