Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana julkaisi ensimmäisen videonsa – jazzin parissa hääräilee myös Gracias

Suomijazzin iso nimi Ricky-Tick Big Band nappasi Redraman, Palefacen ja Tommy Lindgrenin käsikynkkään, ja syntyi yhtye Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Kollektiivin ensimmäinen Julkinen sana -single julkaistiin tänään.

Kuva: Exogenic

Kuten viime viikolla uutisoimme, Ricky-Tick Big Band, Tommy Lindgren, Paleface ja Redrama jakavat nykyään yhdessä jazzin ja hiphopin ilosanomaa Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -yhtyeenä. 20-henkisen poppoon ensimmäinen single, Julkinen sana, ilmestyi tänään.

Voi herranjestas, eihän täs oo järkee, veljet ja siskot, mikä meininki?, biisi kyselee. No, ainakin bändin oma meininki vaikuttaa sangen hyvältä: kappale jyrää tiukasti eteenpäin höyryjunan lailla. Voit tarkastaa asian alla olevasta videosta.

Tällä haavaa Paleface, Lindgren ja Redrama eivät ole ainoat kotimaiset räppärit, jotka puuhastelevat jazzin parissa. Keitokseen ovat lusikkansa sohaisseet myös Gracias ja Kemmurun Aksim, jotka ovat aloittaneet yhteistyön jazzorkesteri UMO:n ja sen perustajajäsenen, saksofonisti Eero Koivistoisen kanssa.

Projektin tarkoitus on kuulemma viedä räppiä itä-helsinkiläisille yläasteille, joissa järjestetään työpajoja ja konsertteja. Vinkki Graciakselle ja kumppaneille: olkaa tarkkana, ettette jää tulevien kollegoidenne jalkoihin. Teitä on varoitettu.