Robin Thicke avautui Blurred Lines -hitin taustoista – Tämä kuulostaa aika surulliselta tarinalta

17.09.2014

Robin Thicke kiemurtelee lakisyytösten edessä.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Steven Taylor

Blurred Lines -kappaleesta tunnettu Robin Thicke on kertonut, ettei hänellä ollutkaan osaa eikä arpaa kappaleen tekemisen kanssa. Thicken mukaan hän oli kännissä kuin käki kun biisiä sävellettiin Pharrell Williamsin toimesta.

Blurred Linesin syytetään olevan kopio Marvin Gayen Got To Give Up -kappaleesta, ja asiaa puidaan tällä hetkellä oikeudessa. GQ-lehdelle vuonna 2013 antamassaan haastattelussa Thicke myönsi suoraan, että kappaleesta tehtiin tahallaan samantyylinen kuin Marvin Gayen vuonna 1977 julkaistusta hitistä. Thicken mukaan Pharrell alkoi soitella kappaleen mukana, sävelsi biisin puolessa tunnissa ja laittoi homman nauhalle Thicken avustuksella.

Thicke on mukana kappaleen kirjoittajakrediiteissä, mutta plagiarismisyytösten vuoksi hän on nyt kertonut, miten 75 prosenttia biisistä oli jo valmiina kun hän tuli mukaan sävellysprosessiin. Thicke kertoi biisin julkaisun jälkeen kuitenkin monessa haastattelussa kappaleen tekemisestä. Nyt hän väittää, että oli haastattelujen aikana niin kännissä kuin kipulääkkeissäkin.

”Ei siinä kappaleessa mikään ole minun ideoimaa. Olin kännissä ja pilvessä kun biisi tehtiin. Olin tehnyt kuusi albumia itse. Nyt kun urani suurin hitti olikin jonkun muun säveltämä sain msutasukkaisuuskohtauksen, ja merkitsin osan kappaleen sävellystyöstä omiin nimiiini. Blurred Linesin tuloista vain 20 prosenttia tulee minulle. Sekin on liikaa.”

Lisää luettavaa