Rumban soittolistalla tuhti kattaus tuoretta musiikkia – F, Alma, Behm, Oranssi Pazuzu ja rutkasti räppiä

Soittolista löytyy jutun alta.

15.03.2020

Rumba lanseerasi uuden viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimia aikoja. Musiikin parissa (saati muilla aloilla) työskentelevillä ei ole ruusuiset hetket käsillä. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Tällä viikolla on etenkin räpin saralla ollut melkoista ruuhkaa, mielenkiintoisia julkaisuja on tullut melkoinen satsi – sekä albumimitalla, että yksittäisinä biisijulkaisuina. Lisäksi maailmaan ilmaantui mielenkiintoisia pop-biisejä niin Suomesta kuin maailmalta ja koukuttavaa r&b:tä. Alla nostoja tämän viikon listalta.

F
Listan kärkeen nousee F, jonka uusi single on mahdottoman hyvä. Koukuttava, r&b-vetoinen Sä tuo F:n parhaimmat puolet biisintekijänä esiin. Kappaleella artisti kuulostaa itsevarmalta ja kertosäkeessä on ajattomuutta. Kappale tekee soundinsa puolesta selkeämpää pesäeroa debyyttialbumiin kuin ”paluusingle” Sokerii.

Le Fvbelos & IbeOta rauhassa
Le Fvbelosin debyytti-ep:ltä löytyvä kappale ilmestyy varsin oikealla hetkellä. Biisi on hyvä tapa tutustua monille vielä tuntemattomaan artistiin, kuten myös haastattelu jonka löydät täältä. Samaan aikaan Ibe suorittaa vierailijan roolinsa kiitettävästi.

AlmaStay All Night
Alman tuorein single toukokuussa ilmestyvältä albumilta. Biisi on varsin tarttuva ja ei mikään ihme, biisiä on ollut tuottamassa saksalainen tuottajaryhmä Hitimpulse. Samalla reseptillä syntyi aikoinaan Alman isoin toistaiseksi isoin hitti Chasing Highs. Kuinka pitkälle tämä biisi kantaa?

Eevil StööKuka täällä käskee? ja Gucci Manen maha
Nostamme Stöön uudelta 6lack-levyltä kaksi biisiä. Gucci Manen maha ulvoo kuin Titanic remix. Toisessa biisissä Stöö näyttää kaapin paikan, viljellessään punchlinea toisensa perään. Myös Pikku Herkko on mestoilla, kun Stöö käsittelee sydäntä särkevästi tuhoutunutta parisuhdetta supermalli Tyra Banksin kanssa. Levystä lisää täällä.

BehmTivolit
Behmin Tivolit on jatkoa Hei rakas -singlelle. Biisi on isoa soundia, kasvaen kohti kertsiä. Jää nähtäväksi kuinka isoksi kappale kokonaan kasvaa. Biisistä kerroimme myös täällä.

Gynä ja Rike & MeerikaHöyhenkeinu
”Höyhenkeinussa kertojaa ahdistava ympäristökatastrofissa kytevä maailma saadaan tuntumaan rauhalliselta sovittautuessa keinumaan höyhenen lailla puolelta toiselle”, luonnehditaan biisin sanomaa tiedotteella. Utua samplaava kappale tuo hivenen mieleen Asan Monimuotosii-kappaleen runollisuuden ja rakenteen. Ehdottomasti varsin raikas tuulahdus.

AtomirottaValtakunnassa kaikki hyvin
Atomirotta julkaisi neljännen levynsä, joka toimittaa taattua Atomirotta-soundia. Valtakunnassa kaikki hyvin saa pohtimaan, että kuinka ilkikurisia tässä ollaan.

Oranssi PazuzuUusi teknoratia
Tulevan albumin ensimmäiseksi singleksi koko levyn pisimmän biisin valinnut Oranssi Pazuzu on saanut aikaiseksi melkoisen teoksen. Kieli menee solmuun edeltävää lausetta lausuessa, mutta sielu menee tätä biisiä teosta kuunnellessa. Joten turha sitä lähteä enempää avaamaan, se ei kannata. Sen sijaan biisiin voi tutustua täällä lisää.

Jay Electronica, Jay-Z, Travis ScottThe Blinding
Jay Electronica julkaisi A Written testimony -albumin, joka on käytännössä yhteislevy Jay-Z:n kanssa. Kappale on back to back -riimittelyä, jossa Travis Scott on roolissa vain muutaman lauseen ajan. Biitissä tapahtuu hämmästyttävä vaihdos ja hetkeksi muistuu mieleen Kanye Westin ja Jay-Z:n Watch the Throne -albumi parhaimmillaan.

Edellä mainitun lisäksi räpin saralla on ollut sen verran tuhtia tekemistä, että se kyllä kuuluu listalla. Mukana ensimmäisessä soittolistajutussa ennustamamme läpimurron suorittanut Jack Harlow, juuri uuden levyn ja heti perään tuhdin ”deluxe-version” pihoille työntänyt Lil Uzi Vert ja sähäkkä Danileigh.

Lisäksi Oprahin pankkitiliä ihastellaan, kuullaan brittiräpin sukupolvien kohtaamista ja tuore lupaus nimeltä Don Toliver kertoo jatkoista. Tämän lisäksi ei sovi unohtaa, että Heikki Kuula julkaisi uuden levyn, 65uge miettii miksi maindaa ja Asaltakin jälleen uutta. Lisäksi listalla on mukana muun muassa The Killersin paluuta ja Nick Cave -coveria. Pistä lista seurantaan alta.

Lisää luettavaa