Helsinki saa kenties hienoimman musiikillisen kunnianosoituksen koskaan

Oodeja Helsingille, olkaa hyvä.

Helsingin kaupunginmuseo uudistuu. Kaupunginmuseon kotisivujen mukaan uuteen kaupunginmuseoon on tulossa jukeboksi, jossa soitetaan Helsinkiin liittyviä kappaleita ja kunnioitetaan näin Suomen pääkaupunkia.

Mukaan listalle on jo valittu itsestäänselviä viisuja kuten Fredin Kolmatta linjaa takaisin sekä Georg Malmstenin Stadin kundi. Ilahduttavasti jukeboksiin saa äänestää myös omia kappaleitaan. Mukana on Rumba-henkisiä kappaleita kuten Damn Seagullsin Helsinki runaway sekä todellisia klassikoita kuten Leevi & the Leavingsin Jos Helsinki on kaunis ja Tuomari Nurmion Tonnin stiflat. Mukaan äänestykseen on otettu myös ei-niin-mairittelevia kappaleita Helsinkiin liittyen: esimerkiksi Steen1:n Itä-Helsinki ei välttämättä ole viisu, jota ihan heti promootiotarkoituksissa soittaisi turisteille.

Listan äänestyksessä jo valmiiksi valituista ehdokkaista ja kappaleista löydät täältä. Keräsimme alle myös pienimuotoisen listan Rumban avustajien valitsemia Helsinki-aiheisia kappaleita. Ei kun fiilistelemään ja ehdottamaan kaupunginmuseon soittolistoille!

*

Perhosveitsi-Heikki & Lika-Aki: Aakkoset

”Harva kappale kuvaa Helsingin Kalliota niin hyvin kuin Aakkoset. Lievää liioittelun makuahan tässä toki on, mutta jokainen, joka on kävellyt kesäiltana Hesarin läpi perjantaina kello 20.00 tietää, mistä kappaleessa puhutaan.”

– Jarkko Fräntilä

Anna Järvinen: Helsinki

”Kappaleessa ei niinkään olla Helsingissä vaan kaivataan tänne. Runollinen ”Helsinki, tule mut hakemaan” -laini aiheuttaa aina pienen koti-ikävän läikähdyksen, oli sitten kotona tai kaukana.”

– Anna Brotkin

”Larry & the Lefthandedin Helsinki Nocturne kuulostaa juurikin siltä miltä sen tekijöiden mukaan pitää kuulostaa: maalaisjulleja ensi kertaa isossa kaupungissa ihmettelemässä. Vaaraa, mysteeriä ja kauneutta.”

– Markku Roinila

Plain Ride: Mannerheimintie

”Kappale, joka toisintaa Helsingin vena cavan näännyttävän maantieteellisen pituuden ja krautmaisesti sykkivän urbaanin jännitteen.”

– Jean Ramsay

Bonus, johon kaikki rumbalaiset hyväksyvät: